close switcher global page

Laser Snijden

Hoogst kwaliteit, hoogste nauwkeurigheid

De laserstraal warmt het materiaal op en het snij gas dat co-axiaal in de nozzle wordt toegevoegd verwijdert het gesmolten materiaal. Door de smalle focus van de laser straal is deze techniek gekend voor zijn nauwkeurigheid.

Het laser proces gebruikt een sterk gefocuseerde laser straal. De energie in deze straal warmt het materiaal op. Tijdens het snijden wordt een gas toegevoerd onder een specifieke druk om het gesmolten materiaal weg te blazen uit de snede. Hierdoor zijn de snij kwaliteit en de snelheid zeer hoog in vergelijk met andere technologiën.

U heeft de keuze uit 3 basis types:
Bij Sublimatie snijden brengt de laser het materiaal direct in zijn dampfase. Een inert snij gas zoals stikstof blaast het materiaal uit de snede weg. Typische materialen die hiermee gesneden kunnen worden zijn o.a. hout, plastic en dunne metaal plaat.

Bij Zuurstof snijden (vlam snijden) worden de materialen enkel tot aan hun ontvlam temperatuur opgewarmt. Zuurstof is het snij gas en zorgt er ook voor dat het metaal oxideert en smelt door de additionele ontstane energie van het oxidatie proces. De gas snelheid zorgt er ook voor dat het materiaal uit de snede wordt weg geblazen. Typische materialen die hiermee gesneden kunnen worden zijn o.a. laag gelegeerde staalsoorten.

Bij Fusie snijden wordt het materiaal direct gesmolten door de laserstraal. Een inert snij gas zoals stikstof blaast het materiaal uit de snede weg. Typische materialen die hiermee gesneden kunnen worden zijn o.a. hoog gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.

Alle processen hebben gemeen dat er door de nauwe focus van de laserstraal slechts er een snede ontstaat met een gering breedte in vergelijk met autogeen en plasma snijden. Er wordt minder materiaal verwijderd en de warmte inbreng is klein waardoor zeer kleine onderdelen kunnen gemaakt worden. De snede is verder nog zeer recht waardoor de nauwkeurigheid van de onderdelen groot is. Daardoor wordt de laser technologie in zeer diverse toepassing aangewend. De aangewezen dikte voor staal gaat tot 25mm waarbij vooral CO2 en Fiber lasers ingezet worden. Voor grotere materiaal dikte is laser alleen maar aangewezen voor speciale toepassingen, autogeen en plasma worden hier bij voorkeur ingezet.

Karakteristieken:

Plaat dikte: 1 mm tot 25 mm
Typisch: 0.5 mm up to 20 mm

Kenmerken:

  • Laser licht focus ca. 0.2 mm
  • Laser straal coherent, monochromatisch, hoge energie
  • Zeer hoge energie dichtheid (MW/cm2)
  • Hoge to middelmatige oppervlakte ruwheid van de snede
  • Metallurgisch perfecte geoxideerde oppervlakken of metallisch zuivere oppervlokken met hoge druk inerte snij gassen
  • Lage warmte input
  • Verharding van het materiaal in de warmte beïnvloede zone