close switcher global page

Autogeen snijden

Het meest economische proces

Autogeen snijden is het meest economische proces voor het snijden van zacht en licht gelegeerd staal evenals voor lasnaad voorbereidingen. Het is één van de belangrijkste productieprocessen in de metaal verwerkende industrie.

Autogeen snijden is een verbrandingsproces waarbij een vlam van zuurstof en een brandgas gebruikt wordt. De snijvlam brengt het materiaal tot aan z'n ontvlamtemperatuur waarna een gasstroom van zuivere zuurstof, min. 99.5% zuiverheidsgraad, over de verhitte plaats gestuwd wordt. De zuurstof oxideert het materiaal. De brander worden voortbewogen waardoor een snede ontstaat en de slak uit de snede verwijderd wordt.

De kwaliteit van de snede is afhankelijk van de oppervlakte gesteldheid van het materiaal, de snijsnelheid en de dikte. Alle licht gelegeerde staalsoorten met een materiaal dikte van meerdere decimeters kunnne met dit proces gesneden worden. Ondanks het stijgende belang van andere snijprocessen zoals plasma en laser blijft het autogeen snijden een zeer economisch valabel proces. Voor materiaal dikte tot 900mm is er geen beter alternatief.

Machine autogeen snijden geeft een betrouwbaar gat spuiten, goede snij kwaliteit en laat toe om produkten te vervaardigen tot hun gebruiksafmetingen zonder verdere nazorg. Lasnaad voorbereidingen V, Y en K worden perfect gesneden.

Karakteristieken

  • Plaat dikte: 3 mm tot en met 2800 mm
  • Typisch: 10 mm tot en met 300 mm

Kenmerken:

  • Goede snij kwaliteit
  • Zacht snij oppervlak, vertikale snede
  • Metallurgisch perfect oppervlak (geoxideerd)